上海市控江中学高三年级2009学年度第一学期月考

发布于:2021-11-29 07:48:56

上海市控江中学高三年级 2009 学年度第一学期 月考 英语试卷
Dec. 18, 2009

考生注意: 考生注意: 1、答卷前,考生务必将姓名、班级、学号等在指定位置填写清楚。 、答卷前,考生务必将姓名、班级、学号等在指定位置填写清楚。 2、本试卷分为第 I 卷和第 II 卷两部分.共 10 页,满分 150 分。考试时间 120 分钟。答第 I 卷前, 卷两部分. 分钟。 卷前, 、 考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔或圆珠笔清楚填写班级,姓名,学号。 考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔或圆珠笔清楚填写班级,姓名,学号。答题时请考生使用铅 笔涂写答题卡,使用水笔或圆珠笔填写答题卷,使用铅笔将一律不给分。 笔涂写答题卡,使用水笔或圆珠笔填写答题卷,使用铅笔将一律不给分。

第I卷

(共 105 分)

I. Listening Comprehension (30%) Section A Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard. 1. A. 5:00. B. 5:15. C. 5:30. D. 5:45. 2. A. Look for a more expensive hotel. B. Go to another hotel by bus. C. Try to find a quiet place. D. Take a walk around the city. 3. A. She lost her way. B. She lost her keys. C. She lost her car. D. She lost her handbag. 4. A. The woman would understand if she did Mary’s job. B. The woman should do the typing for Mary. C. The woman should work as hard as Mary. D. The woman isn’t a skillful typist. 5. A. He gets nervous very easily. B. He hasn’t prepared his speech well. C. He is an awful speaker. D. He is an inexperienced speaker. 6. A. This apple pie tastes very nice. B. His mother likes the apple pie very much. C. The apple pie can’t match his mother’s. D. His mother can’t make apple pies. 7. A. She is not interested in the article. B. She has given the man much trouble. C. She would like to have a copy of the article. D. She doesn’t want to take the trouble to read the article. 8. A. A movie. B. A lecture. C. A play. D. A speech. 9. A. He is not very enthusiastic about his English lessons. B. He has made great progress in his English. C. He is a student of the music department. D. He is not very interested in English songs. 10. A. The man went to a wrong check-in counter. B. The man has just missed the flight. C. The plane will leave at 9:14. D. The plane’s departure time remains unknown. Section B Direction: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.
1

Questions 11 through 13 are based on the following passage. 11. A. Two drivers happened to crash into each other in a parking space. B. An argument over a parking space led to two cars crashing into each other. C. Two drivers tried to park their cars in one small parking space. D. The parking space was too small to hold two cars at the same time. 12. A. The younger driver was quicker than the older driver. B. Each of them had a very expensive car. C. They didn’t see each other while parking in the same place. D. Both of them were quite good at driving. 13. A. You are not rich enough to buy a new car like mine. B. You are too poor to compete with me for the parking space. C. You will never be rich enough to park your car here. D. Only rich people can have the daring to do that. Questions 14 through 16 are based on the following passage. 14. A. The teenagers’ strange behaviour. B. The teenagers’ criticism of their parents. C. The dominance of the parents over their children. D. Misunderstanding between teenagers and their parents. 15. A. Because they want to make their parents angry. B. Because they have no other way to enjoy themselves. C. Because they have a strong desire to be leaders in style and taste. D. Because they want to show their existence by creating a culture of their own. 16. A. They should be obedient. B. They should be responsible. C. They should be co-operative. D. They should be independent. Section C Directions: In Section C, you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers on the answer sheet. Blanks 17 through 20 are based on the following conversation. Inquiring About an Order Items that are ready: The amount of the order for B450: The amount of all the B450’s they’ve got in the storehouse: Items that are not ready: B450’s are in ____17___. ____18____ boxes. The people in the storehouse would have the __19__ about it. C24’s are coming in ___20___. Actually there will be no D49’s.

Complete the form. Write no more than one word for each answer. Blanks 21 through 24 are based on the following conversation. Why is it important for students to take part in extracurricular activities? How come the educational system in America attract so many foreigners? What problem do most foreign students have in American college? What causes foreign students to get poor grades? They give students ___21___ which are useful for their future work. The system emphasizes ___22___ and it’s easy to earn a bachelor’s degree as well. They have never read enough English to ___23___ equal to that of native speakers. Too much time spent working a part-time job, partying often, or not having the ___24___ needed to perform well.

2

Complete the form. Write No More Than Three words for each answer. II. Grammar and Vocabulary Section A Directions: Beneath each of the following sentences there are four choice marked A.B.C and D. Choose the one answer that best completes the sentences. 25. We were even given little personal radios to receive instructions ______ our guide during the climb. A. for B. from C. at D. with 26. _____ thinking about running a light or changing lanes at crossroads had better watch out: The police are watching. A. Anyone B. None C. Someone D. Both 27. Neither of the two debaters has been able to convince the other that his country’s social system is _________ of the two. A. better B. a better one C. the better D. the best one 28. ------ Did you see a man in black pass by just now? ----- No, sir. I _______ a newspaper. A. read B. was reading C. had read D. am reading 29. ------ English has a large vocabulary, hasn’t it? ------ Yes. _____ more words and expressions and you will find it easier to read and communicate. A. Know B. Knowing C. To know D. Known 30. Such fears of cancer ______ you have are totally unnecessary. You’d better remove them from your mind. A. that B. as C. which D. all 31. You’d better prepare a brief self-introduction to get conversation _____. A. started B. being started C. starting D. having started 32. While ______ the park, we encountered a herd of sheep in the middle of the road. A. left B. having left C. leaving D. being left 33. ________ exciting sporting events, lively holidays and celebrations bring us is not always something that improves our quality of life. A. That B. What C. When D. Whether 34. Out of one man’s painful experience _________ sensitive insights for us all. A. did come B. comes C. come D. does it come 35. The stuffing, _____ with breadcrumbs and herbs, is usually cooked inside the bird. A. made B. making C. having made D. being made 36. But for nearly a week now the militia has been less visible as U.S. forces search the area for one of their soldiers believed _______ on Monday. A. being kidnapped B. to have been kidnapped C. kidnapping D. kidnapped 37. You mean that only the world’s most determined athletes would even think about competing in these races, ________? A. do you B. wouldn’t they C. don’t you D. would they 38. Alex ____________ that window because he never came anywhere near here yesterday. A. mustn’t have broken B. can’t have broken C. might have broken D. should have broken 39. This is the first time astronomers_______ the whole process of a black hole ______ a star, from its first to nearly final bites. A. see; eat B. have seen; eating C. saw; eaten D. had seen; eat 40. Not until the famous singer called the curtain again ______________. A. that they started to leave the hall B. did they start to leave the hall

3

C. so they started to leave the hall

D. so did they start to leave the hall

Section B Directions: Complete the passage with the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need. (Attention: F=A+B, G=A+C, H=A+D, I=A+E, J=B+C) A. tragedy F. set B. produces G. sharply C. ahead H. less D. warned I. worldwide E. demands J. more

A yearly meeting of all the member countries in the World Health Organization is held this week in Geneva, Switzerland. Delegates from the one hundred ninety-three countries discuss progress and 41 policy for the coming year. The W.H.O., a United Nations agency, is sixty years old this year. But Director-General Margaret Chan, as she opened the World Health Assembly, noted that the delegates are meeting at a time of 42 . She expressed sympathy to the millions of people affected by the recent cyclone in Burma, also known as Myanmar, and the earthquake in China. Doctor Chan said three crises lie 43 that are international security threats and will all affect human health. One is food security, another is climate change and the third is the threat of a 44 outbreak of influenza. She said the world 45 enough food to feed everyone -- in fact, she added, far too many people are overfed. Yet now, food prices have risen 46 . She noted that the crisis hits the poor the hardest, and that the more a family spends on food, the 47 it has for health care. The W.H.O. chief said climate change will also hit the poor the hardest but, to a greater or lesser extent, will affect all countries. She said more droughts, floods and storms mean greater 48 for humanitarian aid. And she warned it will mean a growing number of environmental refugees. And, thirdly, Doctor Chan 49 of a continued threat of pandemic influenza. She said it would be very unwise for governments not to prepare. She urged delegates to support a W.H.O. resolution on the sharing of influenza viruses for research and to make vaccines widely available. III. Reading Comprehension Section A Directions: For each blank in the following passages there are four words or phrases marked A.B.C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.. Even though it was only October, my students were already whispering about Christmas plans. With each passing day everyone became more 50 , waiting for the final school bell. Upon its 51 everyone would run for their coats and go home, everyone except David. David was a small boy in ragged clothes. I had often 52 what kind of home life David had, and what kind of mother could send her son to school dressed so 53 for the cold winter months, without a coat, boots, or gloves. But something made David 54 . I can still remember he was always 55 a smile and willing to help. He always stayed after school to straighten chairs and mop the floor. We never talked much. He would just smile and ask what else he could do, then thank me for letting him stay and slowly 56 home. Weeks passed and the 57 over the coming Christmas grew into restlessness until the last day of school before the holiday break. I smiled in 58 as the last of them hurried out the door. Turning around I saw David 59 standing by my desk. “I have something for you,” he said and 60 from behind his back a small box. 61 it to me, he said anxiously, “open it.” I took the box from him, thanked him and slowly unwrapped it. I lifted the lid saw nothing. I looked at David’s smiling face and back into the box and said, “The box and to my 62 is nice, David, but it’s 63 .”
4

“Oh no, it isn’t,” said David. “It’s full of love, my mum told me before she died that love was something you couldn’t see or touch unless you know it’s there.” Tears filled my eyes as I looked at the proud dirty face that I had rarely given 64 to. After that Christmas, David and I became good friends and I never forgot the meaning behind the little empty box set on my desk. 50. A. anxious B. courageous C. serious D. cautious 51. A. warning B. ringing C. calling D. yelling 52. A. scolded B. wondered C. realized D. learned 53. A. modestly B. naturally C. inaccurately D. inappropriately 54. A. popular B. upset C. special D. funny 55. A. expressing B. delivering C. wearing D. sharing 56. A. aim at B. turn to C. put off D. head for 57. A. argument B. excitement C. movement D. judgment 58. A. relief B. return C. vain D. control 59. A. weakly B. sadly C. quietly D. helplessly 60. A. searched B. found C. raised D. pulled 61. A. Holding B. Handing C. Sending D. Leaving 62. A. delight B. expectation C. appreciation D. surprise 63. A. cheap B. empty C. useless D. improper 64. A. advice B. support C. attention D. command Section B Directions; Read the following passages. Each passage is followed by three to four questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A.B.C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A) HE HOUSE Thomas Jefferson called Monticello his “essay in architecture.” The author of the Declaration of Independence and third president of the United States studied the buildings of ancient Rome and began building his house in 1768 atop(在上面)the “Little Mountain” where he had played as a boy. However, after returning from France in 1789 with new ideas about architecture, he completely redesigned the house. As a result, Monticello is the remarkable integration of Jefferson’s love of classical architecture and passion for modern innovation. Today, the architectural masterpiece is the only house in the United States on the United Nations’ prestigious 著名的) World Heritage List of international ( treasures.

5

DIRECTIONS Monticello is located on Route 53, approximately two miles southeast of Charlottesville near the intersection of Route 20 South and I-64. Hours are 8 a.m. to 5 p.m., March through October, and 9 a.m. to 4:30 p.m., the rest of the year. Closed Christmas Day. Monticello is owned and operated by the private, nonprofit Thomas Jefferson Foundation, Inc. For more information and current admission rates, call (434)984-9822 or TDD#(434)984-9822, write Monticello, P.O. Box 217, Charlottesville, Virginia 22902, or visit Monticello’s web site on the Internet at: www.monticello.org. 65. Thomas Jefferson was famous for any of the following except ________. A. the writer of the Declaration of Independence B. the third president of the United States C. his love of classical architecture and passion for modern innovation. D. the designer of the only house in the US on the UN prestigious World Heritage List of international treasures. 66. Who owns Monticello now? A. Jefferson’s descendants. B. Thomas Jefferson Foundation, Inc. C. The United States. D. The United Nations. 67. When can you visit Monticello in December? A. 8 a.m. to 5 p.m., Christmas B. 9 a.m. to 4:30 p.m., except weekdays C. 9 a.m. to 4:30 p.m., except Christmas D. 8 a.m. to 5 p.m., except weekends (B) Last August, Joe and Mary Mahoney began looking at colleges for their 17-year-old daughter, Maureen. With a checklist of criteria in hand, the Dallas family looked around the country visiting half a dozen schools. They sought a university that offered the teenager’s intended major, one located near a large city, and a campus where their daughter would be safe. “The safety issue is a big one,” says Joe Mahoney, who quickly discovered he wasn’t alone in his worries. On campus tours other parents voiced similar concerns, and the same question was always asked: what about crime? But when college officials always gave the same answer, “That’s not a problem here.” Mahoney began to feel uneasy. “No crime whatsoever?” comments Mahoney today. “I just don’t buy it.” Nor should he: in 1999 the U.S. Department of Education had reports of nearly 400, 000 serious crimes on or around our campuses. “Parents need to understand that times have changed since they went to college,” says David Nichols, author of Creating a Safe Campus. “Campus crime mirrors the rest of the nation.” But getting accurate information isn’t easy. Colleges must report crime statistics by law, but some hold back for fear of bad publicity, leaving the honest ones looking dangerous. “The truth may not always be obvious,” warns S. Daniel Carter of Security on Campus, Inc, the nation’s leading campus safety watchdog group. To help concerned parents, Carter promised to visit campuses and talk to experts around the country to find out major crime issues and effective solutions. 68. The Mahoneys visited quite a few colleges last August _______ . A. to express the opinions of many parents B. to choose a right one for their daughter
6

C. to check the cost of college education D. to find a right one near a large city 69. It is often difficult to get correct information on campus crime because some colleges _____ . A. receive too many visitors B. mirror the rest of the nation C. hide the truth of campus crime D. have too many watchdog groups 70. We learn from the text that “the honest ones” in the fourth paragraph most probably refers to colleges ______ . A. that are protected by campus security B. that report campus crime by law C. that are free from campus crime D. that enjoy very good publicity 71. What is the text mainly about? A. Exact campus crime statistics. B. Crimes on or around campuses. C. Effective solutions to campus crime. D. Concerns about kids’ campus safety. (C) A team of researchers in California has developed a way to predict what kinds of objects people are looking at by scanning what's happening in their brains. When you look at something, your eyes send a signal about that object to your brain. Different regions of the brain process the information your eyes send. Cells in your brain called neurons are responsible for this processing. The FMRI (Functional Magnetic Resonance Imaging) brain scans could generally match electrical activity in the brain to the basic shape of a picture that someone was looking at. Like cells anywhere else in your body, active neurons use oxygen. Blood brings oxygen to the neurons, and the more active a neuron is, the more oxygen it will consume. The more active a region of the brain, the more active its neurons, and in turn, the more blood will travel to that region. And by using FMRI, scientists can visualize which parts of the brain receive more oxygen-rich blood, and therefore, which parts are working to process information. An FMRI machine is a device that scans the brain and measures changes in blood flow to the brain. The technology shows researchers how brain activity changes when a person thinks, looks at something, or carries out an activity like speaking or reading. By highlighting the areas of the brain at work when a person looks at different images, FMRI may help scientists determine specific patterns of brain activity associated with different kinds of images. The California researchers tested brain activity by having two volunteers view hundreds of pictures of everyday objects, like people, animals, and fruits. The scientists used an FMRI machine to record the volunteers' brain activity with each photograph they looked at. Different objects caused different regions of the volunteers' brains to light up on the scan, indicating activity. The scientists used this information to build a model to predict how the brain might respond to any image the eyes see. In a second test, the scientists asked the volunteers to look at 120 new pictures. Like before, their brains were scanned every time they looked at a new image. This time, the scientists used their model to match the FMRI scans to the image. For example, if a scan in the second test showed the same pattern of brain activity that was strongly related to pictures of apples in the first test, their model would have predicted the volunteers were looking at apples. 72. What is responsible for processing the information sent by your eyes? A. A small region of the brain. B. The central part of the brain. C. Neurons in the brain. D. Oxygen-rich blood. 73. Which of the following statements is NOT meant by the writer? A. Cells in your brain are called neurons.
7

B. The more oxygen a neuron consumes, the more blood it needs. C. FMRI helps scientists to discover which parts of the brain process information. D. FMRI helps scientists to discover how the brain develops intelligently. 74. “Highlighting the areas of the brain at work” means ___________________________. A. “marking the parts of the brain that are processing information” B. “giving light to the parts of the brain that are processing information” C. “putting the parts of the brain to work” D. “stopping the parts of the brain from working” 75. Which of the following can be the best title of the passage? A. The Recent Development in Science and Technology B. Your Thoughts Can Be Scanned C. A Technological Dream D. A Device That Can Help You Calculate Section C Directions: Read the text and then choose the most suitable heading from this list for each paragraph of the text. Note that there is one extra heading. (Attention: F=A+B) A. Who does freelancing? B. The pros and cons of freelance C. What is the definition of freelance? D. Key to freelance success E. What is freelancing really like? F. The best way to develop a career

76. Freelance is a word that goes back to medieval (中古世纪的) times when it was used to describe soldiers who sold their skills to those prepared to pay their market rate. Today it’s an increasingly common way of working for people in a range of occupations and appeals to many who feel constrained by corporate culture. 77. What you gain is freedom of movement; what you can lose is a sense of belonging. You can end up feeling isolated from normal support networks, because suddenly you are responsible for your own welfare, training, safety, career development, equipment, professional updating and a thousand other things. It is easy to remain unaware of these things in the relatively spoiled existence of full-time employment. So before you leap up into this exciting and potentially rewarding way of working, stand back and take a look at the risks. 78 Freelancing has always been a common way of working for writers, artists and performers, but the range of occupations with a substantial number of freelancers is growing steadily. Anyone with a marketable skill can choose to go it alone. Websites offer a free directory listing for those with skills to sell. Their categories include accountants, healthcare consultants, landscape architects and computer trainers. Areas of work that have problems recruiting staff are always keen to employ freelancers. 79 Being a freelance is different from other forms of self-employment — you still work for an employer or several employers but have to develop a completely different set of relationships with them.
8

Employers are now your customers, you are their supplier. You have to become indispensable (不可缺少 的) to them, providing solutions to their problems, some of which they may not even realized they had. In many ways you have to behave like their dream employee, being more willing and available than you may have got used to whilst in a “proper job”. 80 You also have to be aware of, and sensitive to, the fact that you can be seen as a threat by your customer’s conventional employees, who may regard you as taking work they could do. Successful freelancing relies on the co-operation of everyone you come into contact with. Work that brings you into conflict with an existing workforce can be more troublesome than it’s worth. Section D Directions: Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements. Hunting The days of the hunter are almost over in India. This is partly because there is practically nothing left to kill, and partly because some steps have been taken, mainly by banning tiger-shooting, to protect those animals which still survive. Some people say that Man is naturally a hunter. I disagree with this view. Surely our earliest forefathers, who at first possessed no weapons, spent their time digging for roots, and were no doubt themselves often hunted by meat-eating animals. I believe the main reason why the modern hunter kills is that he thinks people will admire his courage in overpowering dangerous animals. Of course, there are some who truly believe that the killing is not really the important thing, and that the chief pleasure lies in the joy of the hunt and the beauties of the wild countryside. There are also those for whom hunting in fact offers a chance to prove themselves and risk death by design; these men go out after dangerous animals like tigers, even if they say they only do it to rid the countryside of a threat. I can respect reasons like these, but they are clearly different from the need to strengthen your high opinion of yourself. The greatest big-game hunters expressed in their writings something of these finer motives. One of them wrote: “You must properly respect what you are after and shoot it cleanly and on the animal’s own territory. You must fix forever in your mind all the wonders of that particular day. This is better than letting him grow a few years older to be attacked and wounded by his own son and eventually eaten, half alive, by other animals, Hunting is not a cruel and senseless killing – not if you respect the thing you kill, not if you kill to enrich your memories, not if you kill to feed your people. ” I can understand such beliefs, and can compare these hunters with those who hunted lions with spears and bravely caught them by the tail. But this is very different from many tiger-shoots I have seen, in which modern weapons were used. The so-called hunters fired from tall trees or from the backs of trained elephants. Such methods made tigers seem no more dangerous than rabbits. 81. There is no more hunting in India now partly because some steps have been taken, partly because _____________________________________. 82. The author thinks modern hunter kills mainly _____________________. 83. Apart from the fact that the big-game hunters kill to enrich their memories, what else do we learn about the big-game hunters? 84. What is the author’s view on the tiger-shoots he has seen?
9

第 II 卷(共 45 分)
I. Translations Directions: Translate the following sentences into English, using the words or phrases given in the brackets. 1. 节能车很受*傩盏幕队 (popular) 2. 以车代步对健康有害。 (harm) 3. 教授为了她女儿的健康,牺牲了自己颇有前途的事业。 (sake ) 4. 尽管他是个孩子,他能理解谚语“坚持就是胜利”的意思。(倒装句; make sense) 5. 不管有多少困难,我们都坚信,作为学生,我们必须独立、主动而又有目的地学*。 (regardless; hold) 6. 我刚刚获悉你考上大学的好消息,请允许我向你取得的成功表示祝贺。(inform) II. Guided Writing Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 人人都渴望幸福,但有时我们忙于学业忙于工作而忽视了生活中幸福的点点滴滴。你认为幸福 是什么?结合生活中的事例阐述你对幸福的理解。

10

答题纸
上海市控江中学高三年级 2009 学年度第一学期 月考 英语试卷 第I卷 I.Listening Comprehension .
得分 18. ______________________________ 20. ______________________________ 22. ______________________________ 24. ______________________________

17. ________________________________ 19. ________________________________ 21.__________________________________ 23. __________________________________

III. Reading Comprehension

得分

81. ________________________________________________________________________ 82. ________________________________________________________________________ 83. ________________________________________________________________________ 84. ________________________________________________________________________

第 II 卷 I. Translation .

得分

1. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ 2. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ 3. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ 4. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ 5. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ 6. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________

11

II. Guided Writing Directions:Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 人人都渴望幸福,但有时我们忙于学业忙于工作而忽视了生活中幸福的点点滴滴。你认为幸福 是什么?结合生活中的事例阐述你对幸福的理解。

_____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________

内容

语言

组织结构

总分

12

KEY TO 控江中学 2009 学年度第一学期高三英语月考 学年度第一学期高三英语月考 第I卷 I. Listening Comprehension 1-5 BCBAD 6-10 ACCAD 11-16 BADBDC 17. stock 18. 70/ seventy 19. information 20. tomorrow 21. valuable lessons 22. individual choices 23. develop a vocabulary 24. attitude and skills II. Grammar and Vocabulary Section A 25. B 26.A 27.C 28.B 29.A 30.B 31.A 32.C 33.B 34.C 35.A 36.B 37.C 38.B 39.B 40.B Section B 41.F 42.A 43. C 44. I 45. B 46. G47. H 48. E 49.D III. Reading Comprehension Section A 50--54 ABBDC 55—59 CDBAC 60—64 DBDBC Section B 65 –67 CBC 68—71 BCBD 72-75 CDAB Section C 76-80 CBAED Section D 81. there are few animals left to hunt / there is practically nothing left to kill 82. to earn people’s admiration / to let people admire his courage in overpowering dangerous animals 83. They respect the big game and they hunt for food. / They respect the thing they kill and they hunt to feed their people. 84. Modern hunters lack the courage to hunt face-to-face. 第 II 卷 I. Translation 1. The economical car is extremely/ very popular with common people. 1 1 1 2. Going by car instead of walking does harm to people’s health. 1.5 1 0.5 3. The professor sacrificed a/ her promising career for the sake of her daughter’s health. 0.5 1 1 0.5 4. Child as/ though he is, he can make sense of the saying “Success belongs to the persevering.” 1 1 1 5. Regardless of difficulties, we hold a firm belief that as students, we must study independently, 1 1 0.5 0.5 actively and purposefully. 0.5 0.5 6. I’ve just been informed of the good news that you have been admitted to the university, and 1 1 0.5 please allow me to congratulate you on your success. 0.5 1 II. Guided writing
13

People have various interpretations of happiness. Some think happiness lies in the fact that one has achieved what he wants. The harder he strives for something, the happier he is when the goal is reached. But some think one can achieve nothing but still feel happy. Happiness lies in the fact that he can find peace and harmony. So far as I am concerned, I am not a person hard to please. An unexpected gift, a loving email, some encouraging words, modest progress, and some other things can make me happy. But above all, I still think that those who bring happiness to others are the happiest in the world. Happiness is just like perfume. Only when you yourselves have it, will others smell it and share it with you. Life is a book, in which happiness is the shiniest part, Let’s be happy, bring happiness to others and make the world happy! (153 words)

14


相关推荐

最新更新

猜你喜欢